Toner cartridge hergebruik

Steeds vaker zien we dat toners en inktcartridges, van niet langer gebruikte printers, in magazijnen achterblijven. 
Dit komt bijvoorbeeld voor bij de vervanging van het printerpark, algemene reorganisatie of na de afloop van een lease 
contract. Uw geld zit dan vast in onnodige voorraad, toners en inktcartridges, die u niet meer gaat gebruiken. Maar die wel ruimte in beslag nemen. Wij bieden u de mogelijkheid om deze loze voorraad weer in te zetten voor hergebruik en zo uw kosten van aanschaf in ieder geval gedeeltelijk en soms zelfs in zijn geheel terug te ontvangen. Op die manier worden uw toner 
cartridges hergebruikt.

Het Proces

Bij binnenkomst worden uw toners en inktcartridges worden gecontroleerd en gesorteerd op type en herbruikbaarheid. 
Vervolgens worden de diverse typen opgeslagen en klaargemaakt voor transport. De herbruikbare cartridges verkopen wij uiteindelijk aan erkende gespecialiseerde bedrijven in het binnen- en buitenland. De niet voor hergebruik geschikte cartridges en eerder genoemde afvalstromen worden conform Europese wetgeving afgevoerd.

Recycling

Daarnaast zien wij dat er voor het merendeel van de inkt cartridges mogelijkheden voor recycling zijn. Alle inkt cartridges die worden gebracht of door ons worden opgehaald voor recycling, worden door ons gesorteerd qua mogelijkheden:

  • Wanneer een inkt cartridge bruikbaar is, kan deze worden gerecycled door deze opnieuw te vullen. Dit komt het milieu aanzienlijk ten goede, doordat de productie van de inkt cartridge niet nogmaals hoeft plaats te vinden.
  • Wanneer een inkt cartridge niet meer bruikbaar is, kan deze worden gerecycled door grondstof herwinning. Ook dit komt het milieu aanzienlijk ten goede, doordat de grondstoffen zoveel mogelijk kunnen worden gerecycled voor inkt cartridges of andere doeleinden.

Wat Inkt-Collect voor u kan betekenen

Mail ons een overzicht van uw overbodige toners en inktcartridges en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. De offerte wordt gebaseerd op toners en inktcartridges in dichte en onbeschadigde verpakking voor hergebruik. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen de diverse verpakkingen per merk. Bij grotere aantallen kunnen wij voor u een inventarisatie op locatie verzorgen. Voor een offerte voor recycling verwijzen wij naar de vergoedingen pagina.

Inkt Cartridges Inleveren