Toner Cartridges Inleveren

Steeds vaker zien we dat toners cartridges in magazijnen achterblijven. 
Dit komt bijvoorbeeld voor bij de vervanging van het printerpark, algemene reorganisatie, of na de afloop van een lease 
contract. Uw geld zit dan vast in onnodige voorraad van toner cartridges. Maar deze gaat u niet meer gebruiken. Toch nemen ze wel ruimte in beslag. Wij bieden u de mogelijkheid om deze loze voorraad weer in te zetten voor hergebruik.  En zo uw kosten van aanschaf in ieder geval gedeeltelijk, en soms zelfs in zijn geheel, terug te ontvangen. U kunt uw toner cartridges inleveren bij Inkt Collect. Op die manier worden uw toner 
cartridges hergebruikt.

Het Proces

Tijdens het toner cartridges inleveren worden bij binnenkomst uw toner cartridges gecontroleerd en gesorteerd op type en herbruikbaarheid. 
Vervolgens worden de diverse typen opgeslagen en klaargemaakt voor transport. De herbruikbare cartridges verkopen wij uiteindelijk aan erkende gespecialiseerde bedrijven in het binnen- en buitenland. De niet voor hergebruik geschikte toner cartridges en eerder genoemde afvalstromen worden conform Europese wetgeving afgevoerd.

Toner Cartridges Inleveren

Toner Cartridges Inleveren en Recycling

Daarnaast zien wij dat er voor het merendeel van de toner cartridges mogelijkheden voor recycling zijn. Alle toner cartridges die worden gebracht of door ons worden opgehaald voor recycling, worden door ons gesorteerd qua mogelijkheden:

► Wanneer een toner cartridge bruikbaar is, kan deze worden gerecycled door deze opnieuw te vullen. Dit komt het milieu aanzienlijk ten goede, doordat de productie van de toner cartridge niet nogmaals hoeft plaats te vinden.

► Wanneer een toner cartridge niet meer bruikbaar is, kan deze worden gerecycled door grondstof herwinning. Ook dit komt het milieu aanzienlijk ten goede, doordat de grondstoffen zoveel mogelijk kunnen worden gerecycled voor toner cartridges of andere doeleinden.

Wat Inkt-Collect voor u kan betekenen

Mail ons een overzicht van uw overbodige toners cartridges en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. De offerte wordt gebaseerd op toners cartridges in dichte en onbeschadigde verpakking voor hergebruik. Hierbij wordt ook onderscheid gemaakt tussen de diverse verpakkingen per merk. Bij grotere aantallen kunnen wij voor u een inventarisatie op locatie verzorgen. Voor een offerte voor recycling verwijzen wij naar de vergoedingen pagina.